Nieuws

Nederlands duel overwinning voor Van Gerwen

Geschreven door Wim Filemon

Michael van Gerwen heeft de Nederlandse strijd in de Premier League Darts met 7-2 gewonnen van Raymond van Barneveld. Daarmee nam hij revanche voor de finale van vorig jaar. Van Gerwen vloog weg in het begin van de partij en miste zoals al vaker de afgelopen weken dubbel-12 voor een negendarter. De break was wel binnen en hij hield vervolgens overtuigend zijn eigen leg. Van Barneveld gooide ook een gemiddelde van tegen de 110 per beurt, toch kon hij alleen maar toekijken hoe Van Gerwen alsnog naar 7-2 denderde.

De Nederlanders begonnen gelijk fantastisch aan de partij. Van Barneveld gooide twee 180’ers in de leg van Van Gerwen, maar miste bulls-eye voor de break. Van Gerwen ging gelijk verder met twee keer 180 op rij en ook triple-20 en triple-19 bleken geen enkel probleem. Zoals de afgelopen weken al heel vaak vloog dubbel-12 er net niet in. Het overkwam het afgelopen zondag ook al twee keer in Gibraltar. In de derde leg kreeg Van Barneveld door de eerste missertjes van Mighty Mike, maar de dubbel vloog er niet in voor de 70-finish. Zo was het alweer 3-0.

Barney had wel een uitstekend gemiddelde van ruim 112 per beurt staan en hield dan ook de vierde leg. Druk zetten in de vijfde leg kon hij niet, want Van Gerwen knalde alweer zijn vijfde 180’er erin. Met een 82-finish voor een 11-darter was het 4-1. De zesde leg bracht de zesde maximale score van Mighty Mike, daar liet Van Barneveld zich niet door afleiden op dubbel-9 (4-2). Na negen darters stond Van Gerwen in zijn eigen leg alweer op 87 en kreeg opnieuw alle tijd om de voorsprong weer naar drie legs te tillen (5-2) met gemiddelden van 109 om 108. Barney begon zijn eigen leg zonder triples en de zevende 180’er van Mighty Mike bracht hem al naar 6-2. Om zijn huidige vorm nog maar even te tonen besloot hij de klus met een 160-finish voor een gemiddelde van 108,71 per beurt. Barney eindigde op 104,37 en blijft steken op vijf punten. Daardoor moet hij nog altijd vrezen voor degradatie.