Nieuws

Barney pakt punt in Brighton, kwartfinale op zondag,

In speelweek 4 van de Premier League darts wist Raymond van Barneveld nog knap een punt uit het vuur te slepen tegen Peter Wright. De strijd leek gelijk op te gaan maar het was Peter Wright die Raymond van Barneveld uiteindelijk wist te breken. De Schot kwam na tien gespeelde legs op een 6-4 voorsprong en had daardoor al een punt in the pocket.

Dankzij een sterk slot van Barney die in de twaalfde leg 140 uitgooide (12 darter) bleef het bij dat ene punt. Ook Van Barneveld pakte een punt en brengt zijn totaal na vier speelweken op 4 punten, goed voor een 6e plek in het klassement. Michael van Gerwen gaat aan de leiding, hij heeft 2 punten meer dan zijn landgenoot. Dave Chisnall is in speelweek 5 vanuit Exeter zijn volgende tegenstander.

Afgelopen weekend kwam Van Barneveld in actie op de eerste twee Players Championships van dit jaar. Zaterdag strandde hij in de eerste ronde tegen een sterk spelende Mensur Suljovic, zondag kwam de Hagenaar tot de kwartfinale, deze verloor hij met 6-4 van Jelle Klaasen. De zaterdagtitel ging naar Alan Norris, op zondag was de winst voor Gary Anderson.

Geschreven door: Wim Filemon