Nieuws

Van Barneveld wint van Klaasen in Glasgow

In Glasgow heeft Raymond van Barneveld een mooie zege binnengesleept tegen landgenoot Jelle Klaasen. Het eerste deel van de match was voor Jelle die profiteerde van gemiste dubbels van de Hagenaar. Klaasen wist 4-1 voor te komen en leek af te stevenen op een overwinning. Maar dat liep toch anders, met een 154 finish maakte Barney 4-2. Het werd 4-3 dankzij een 78 finish en het werd weer gelijk omdat Raymond een 13 darter gooide. In de negende leg brak van Barneveld zijn tegenstander met een 107 finish.

In leg elf miste Raymond zijn eerste matchdart. Jelle wist nog 6-5 te maken maar de twee punten gingen naar Raymond van Barneveld die er 7-5 van maakte. Gemiddeld gooide hij 96,46 per beurt, met een finishpercentage van 43,75 en 3 x 180. Volgende week spelen Van Barneveld, Van Gerwen en Klaasen een thuiswedstrijd in een bomvol Ahoy in Rotterdam. Raymond neemt het dan op tegen Gary Anderson.

Afgelopen weekend kwam Barney in Minehead tot de laatste acht van de UK Open, de FA Cup of Darts die hij al twee keer wist te winnen. In een spannende partij was Peter Wright net iets scherper en won de Schot met 10-8. Wright won de UK Open en pakte zijn eerste grote PDC titlel door Gerwyn Price in de finale met 11-6 te verslaan. Dankzij deze kwartfinale steeg Raymond naar de 8e plek van de Order of Merit.

Geschreven door: Wim Filemon