Nieuws

Van Barneveld start Premier League 2017 met zege op Lewis

Raymond van Barneveld lijkt de verloren kwartfinale tegen Gary Anderson bij de Masters prima verwerkt te hebben, hij sloot zijn eerste Premier League match van 2017 af met een overwinning op Adrian Lewis. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, Raymond lijkt patent te hebben op spannende partijen. Ook tegen de Jackpot kon het weer alle kanten op.

Het eerste deel van de wedstrijd was duidelijk voor Lewis die na vijf gespeelde legs al een 4-1 voorsprong had en dichtbij een punt was. Aanvankelijk was het Van Barneveld die de broodnodge dubbels niet wist te raken, maar in de tweede helft van dit duel waren de rollen opgedraaid. Vijf legs op rij gingen naar onze landgenoot die 5-4 voor kwam. Adrian Lewis gooide in de tiende leg zijn tweede maximale score en wist weer gelijk te maken.

Met een belangrijke 84 finish was Barney’s eerste punt van de eerste speelweek binnen. Van Barneveld miste in leg twaalf de bullseye voor een 170 finish waardoor Lewis drie darts kreeg om 36 uit te gooien en eveneens een punt te pakken, zijn eerste dart was een grote 18 en de overige twee darts vonden dubbel 9 niet. Raymond van Barneveld profiteerde en pakte dankbaar de volle winst met een gemiddelde van ruim 99 en 4 x 180. Volgende week neemt Raymond het in Nottingham op tegen Kim Huybrechts die zijn eerste partij verloor van James Wade.

Uitslagen speelweek 1

Kim Huybrechts – James Wade 5-7
Raymond van Barneveld – Adrian Lewis 7-5
Phil Taylor – Dave Chisnall 7-3
Gary Anderson – Michael van Gerwen 6-6
Peter Wright – Jelle Klaasen 7-4

Geschreven door: Wim Filemon